Pleje

Soignering Af Din Hund

MorVapse_jan2016 DET ER MEGET VIGTIGT AT DU STARTER MED AT KIGGE TÆNDER, BØRSTE OG ORDNE DIN HUND, FRA DEN ER HVALP, SÅ DEN SYNTES DET ER HYGGELIGT AT BLIVE SOIGNERET.

Inden du går i gang med at soignere din hund skal du have et godt arbejdsbord, hvor det er behageligt at stå for dig og hunden, det er vigtigt at det er et stabilt bord.
Det er vigtigt at kamme, børster og sakse er gode at arbejde med.

pels_kennelmartedal_juli2016

PELS

Det er nødvendigt at vedligeholde pelsen på alle hunde. Primært er det vigtigt på udstillings-hunde.
Børstes jævnligt, spray evt. vand i pelsen, så det er nemmere og pelsen ikke bliver elektrisk. Armhuler og lysken tjekkes grundigt, der kommer nemt filter.

godetænder_kennelmartedal

TÆNDER

Børstes efter behov, gør det til en vane at kigge den jævnligt i munden. Så den venner sig til at få renset tænder. Ven hunden til at få børstet tænder, man kan få speciel hundetandpasta.
Engang imellem må man bruge tandskraberen, i kanten af tandkødet.

ØrerBonnie_2016

ØRER

Tjekkes hele tiden, hvis ørene ikke ”kipper” knækker så sæt en klump plakat klister i ørene så de får lidt tyngde så de kommer til at knække. Hvis du ønsker at udstille er det vigtigt at de ”kipper ” rigtigt.
Der kommer nemt filterknuder ved ørene, så det er vigtigt at holde øje med dem. Brug evt. spidsen af en kam til at rede dem ud, hold igen så det ikke bliver ubehageligt for hunden. Klip de døde eller lange hår af omkring øret så set ser pænt ud.

Wanja_aug2016

NEGLE

Cirka en gang 14 dag, men hold øje med dens negle nogle vokser hurtigere eller langsommere end andres. Hvis man kommer til at klippe hul, kan der købes midler til at stoppe blodet.

potter_juni2016

POTER

Skal klippes jævnligt, hår mellem trædepuder må ikke blive for lange, især om vinteren da is og sne sidder fast i hårene. Hårene på over siden og rundt om poterne klippes så hårene ligger pænt tæt på poten. Brug en taksaks. På bagbenene klippes fanerne til så de ikke ser pjusket ud. På forbenene klippes fanerne ikke men de børstes ofte.

BonnieOgAmanda_juli2016

BAD

Kommer an på om den har rullet sig i noget der ikke dufter for et menneske godt og om den skal til udstilling. Det er meget forskelligt hvor ofte din hund skal bades.
Inden din hund skal i bad er det en god ide at børste den grundigt i gennem, så den er helt fri for filtret totter, det er ikke nemt at børste en våd filtret sheltie. Det er svært at gøre en sheltie pels våd, da den fra naturen er vandafvisende, en god ide er at bruse vand ind bagfra, brug en god shampoo, pas på det ikke kommer i øjne og ører.
Brug balsam så er det nemmere ar rede sheltien ud. Det er vigtigt at skylle grundigt, da det ellers kan give kløe.

TØRRING

Føntør på laveste trin, for varmt kan ødelægge pelsen. Der findes specielle hårtørrer til hunde.